יום שבת, 27 באוקטובר 2012

סוכריות ג’לי DIY

 

כמה נחמד לחלק מתנות לחברים הלוקחים חלק באירוע שלכם 

ועוד יותר נחמד לחלק מתנות שעושים לבד, במיוחד כשזה נראה כל כך טוב, טעים וכל כך פשוט… 

אז כפי שודאי הבנתם, היום נלמד איך מכינים סוכריות ג’לי בבית. 

את המתכון מצאתי אצל bakerella המקסימה והחלטתי לבדוק עד כמה הוא באמת פשוט.

P1080374

אז מה צריך;  אבקת גלטין, סוכר, מים , תמציות טעם וצבע כרצונכם.

P1080338

ערבבו ג’לטין עם מים קרים עד ריכוך והוסיפו מים רתחים 

הכניסו פנימה את הסוכר והביאו  לרתיחה.

P1080343

עכשיו מגיע קטע קשה, שימו מוזיקה טובה ברדיו, הביאו לעצמכם ספר, 

כי במשך 25 דקות תצטרכו לערבב את הנוזל הרותח על האש… 

שימו לב שהסיר מספיק גדול, לי זה גלש בפעם הראשונה.

 שיפכו לתוך התבניות והוסיפו  את התמציות, צריך ממש מעט. במקרה זה אני הכנתי סוכריות תות אדומות

אבל זה המקום כמובן להתפרע…

 P1080361 P1080354

אני משתמשת בתבניות חד פעמיות של שופרסל הן ממש מונעות הידבקות של הסוכריות.

(התמונה אמנם של תבניות ענקיות אבל צריך להשתמש בתבניות קטנות הרבה יותר )

P1080385

אחרי שתערבבו היטב, צננו והכניסו למקרר ללילה.

עכשיו, בעזרת סכין טבולה במים רותחים חיתכו לקוביות קטנות וכסו בסוכר מכל הצדדים,

תראו איזה יופי הסוכריות יוצאות מהתבנית.

 P1080351

אם יש ילדים בבית, זה השלב שבו צריך לאיים עליהם שאל להם לגעת בסוכריות למשך יומיים

(גם למבוגרים שביננו). במשך היומיים האלה הסוכריות מתגבשות ומקבלות את המרקם הגבישי.

P1080355

P1080364

עכשיו נכניס אותן לתוך שקיות צלופן עם תויות יפות.

P1080377

לי יצאו כ-140 סוכריות בגודל 2X2 ס”מ

 

סוכריות ג’לי

4 כפות ג’לטין (כ-50 ג’)

1 כוס מים קרים

1.5 כוסות מים רותחים

4 כוסות סוכר (יוצא מאוד מתוק אפשר לשקול מעט פחות)

0.25 כפית תמצית טעם

1-2 טיפות צבע מאכל

סוכר לציפוי- אם רוצים

גודל התבנית ישתנה בהתאם לכמות הצבעים שתרצו.

אני השתמשתי בתבנית בגודל 30X21 לצבע אחד.

______________________________________________________________________

1. בסיר גדול לרכך ג’לטין במים קרים.

2. לערבב עם המים הרותחים עד המוססות של הג’לטין.

3. לערבב סוכר פנימה.

4. על אש בינונית להביא לרתיחה ולהמשיך ברתיחה 25 דקות תוך ערבוב תמידי

5. לשפוך לתבניות ולהוסיף תמציות טעם וצבע, לערבב היטב.

6. לכסות ולקרר במקרר במשך הלילה.

7. לחתוך לקוביות בעזרת סכין טבולה במים רותחים ולכסות בסוכר

8. לחכות יומיים בטמפ’ החדר על גבי נייר אפייה עד התגבשות.

שמרו את הסוכריות במיכל אטום.

תהנו!

P1080372

תגיות Tags: ,

7 תגובות:

  1. או, יופי, עכשיו כל מה שבא לי זה סוכריות תות...
    נראה כל כך פשוט כשאת עושה את זה!!!
    ובעיקר - נראה מקסים! :)

    השבמחק
  2. גם יפות וגם טעימות!כייף לי שזכיתי לטעום - היו מעולות!

    השבמחק
  3. כחובבת סוכריות גומי, גם נחשושים וכיוצא באלה, הסוכריות של עינת היו הפתעה טעימה! מסתבר שגם סוכריות גומי אפשר לשדרג לרמה מקצועית. היה מצוין !

    השבמחק
  4. שלום ותודה על המתכון. שאלה לגבי תמצית הטעם, חיפשתי תמצית בטעם תות אבל לא מצאתי. האם ניתן להשתמש בתרכיז של ויטמינציק לחילופין או שיש תחליף אחר לכך. תודה רבה ובהצלחה עם הבלוג!!

    השבמחק
  5. קודם כל, לגבי תמציות הטעם, ניתן למצוא את ה"מיוחדות" יותר בחנויות לצרכי אפייה, 4שף, מר. קייק, ועוד רבות. לא ניסיתי מעולם עם ויטמינצ'יק אבל מהיסתכלות על הרכיבים של שני המוצרים לא נראה לי שצריכה להיות בעיה.

    השבמחק
  6. תודה על התשובה המהירה. אנסה גם וגם ואעדכן. תודה!

    השבמחק
  7. איזה מדליק! ...25 דקות לערבב.......אה.......
    :)))

    השבמחק