יום שלישי, 12 בפברואר 2013

יום יום חג עם הדרכה מתוקה לחג האהבה

חגיגות הן דבר נפלא. כשהיינו צעירים יותר, לצד הספוגניות והנרות של חנוכה,  תלינו גרביים על אחד המדפים ונתנו מתנות קטנות אחד לשני. מבחינתי, כל דבר מהווה סיבה למסיבה בבחינת The more the merrier .

בעבר לא הבנתי למה צריך לחגוג חגים “זרים”. אנחנו יהודים, יש לנו מנהגים, מסורת… אבל מהר מאוד הבנתי שבעצם למה לא? בצורה כזו, אנחנו עוברים מחג לחג, מאירוע לאירוע ומחגיגה לחגיגה. כך גם החודש, עברנו מט”ו בשבט, ליום המשפחה, לוולנטיינ’ס דיי (חג האהבה) ולקינוח חג פורים.

שולחנות הקינוחים, מלווים את החגים ומתאימים עצמם לצבעים ולאוירה שכל חג מציע. כך למשל, שולחן בצבעים אדום לבן, חוגג איתנו את ט”ו בשבט ומלווה אותנו להצהרות האהבה בוולנטיינ’ס דיי.

שולחן אדום לבן

אתם וודאי תוהים מה בין ט”ו בשבט לצבעים אדום ולבן. בעצם כל החג הזה, התפתח במשך שנים רבות והתגלגל מהיותו “היום הקובע” , בעצם יום שהפריד בין שנת מס אחת לשניה, מס שהיה מושתת על גידולים חקלאיים, לחג הנטיעות של ימינו. כשגלו היהודים מארצם, הם רצו ליזכור את אותו יום שחיבר אותם מאוד לאדמתם, ולכן החלו לציין אותו באכילת פירות יבשים, שהחליפו את פירות הארץ אליהם היו מורגלים. מאוחר יותר, חזרה בארצם, התחילו המקובלים בצפת לקיים מנהג של סעודת ט”ו בשבט- ליל סדר אם תירצו- שבו מספרים על גילגולו של החג, אגדות ומדרשים על פירות ארצינו ובו שותים ארבע כוסות יין (כמו בפסח). הראשונה מלאה כולה יין לבן, השניה, רובה יין לבן ומיעוטה יין אדום, השלישית חצי חצי והרביעית מלאה כולה יין אדום. סיבת שתיית הכוסות בסדר זה, נעוצה בשינויים החלים בטבע הארץ לאורך השנה. החורף המתאפיין בצבע הלבן של הכרכומים והנרקיסים, פריחתן של הכלניות הלבנות והאדומות לקראת ט”ו בשבט וכן השקד בפריחתו הורודה והלבנה, תחילת האביב עם פריחתן של נוריות אדומות, צבעונים ושיחי הרותם הבולטים בפרחים הלבנים בצידי הדרכים ולקראת פסח, השתלטותם של הפרגים והפרחים הורודים בכל עצי הפרי.

השולחן, בהתאם, מתחיל עם הקינוחים הלבנים

עוגיות שקדיםמוס גבינה

ממשיך עם קינוחים לבנים עם מעט אדום

קייקפופס מוס גבינה

חצי חצי

נשיקות ממולאות2 פוש פופס

והקינוחים האדומים

טארט תותים1

עוגה עם קרם שושנים

וכמו שהבטחתי, הדרכה מתוקה לקראת חג האהבה, נשיקות ממולאות בקרם תותיםנישקות ממולאות1

קודם הנשיקות:

5 חלבונים, 400 גרם סוכר

מכניסים חלבונים וסוכר לקערה וטורפים היטב, מניחים מעל סיר עם מים רותחים ומחממים תוך ערבוב עד שהתערובת חמימה למגע ולא מרגישים את גבישי הסוכר.מעבירים למיקסר ומערבלים במהירות גבוהה עד שהקצף יציב מאוד והקערה קרה- זה לוקח כ-10 דקות. מכיסים לשק זילוף עם פיה עגולה גדולה או ללא פיה עם חיתוך בקצה השקית ומזליפים על תבנית עם נייר אפיה נשיקות גדולות ועגולות.

merengue-frances

משטחים חצי מכמות הנשיקות (הורידו להן את הראש) על מנת לייצר את הבסיס לקרם. אופים בחום נמוך מאוד – 50-70 מעלות למשךכ- 5 שעות,  רצוי למשך כל הלילה על מנת לייבש אותן היטב.

קרם תותים:

500 ג’ תותים בשלים, 1 כף ליקר גראנד מארנייה, מיץ מחצי לימון, 2 חלבונים, חצי כוס סוכר, כוס שמנת מתוקה, כפית אבקת ג’לטין

מרסקים את התותים, הליקר והלימון במעבד מזון כ-5 דקות. מקציפים את החלבונים והסיכר לקצף חזק ונוקשה (כ-10 דקות) ומקציפים בנפרד את השמנת לקצפת יציבה. ממיסים את הג’לטין במעט מים חמים ומוסיפים לתותים. מקפלים את קצף הביצים לתותים ולבסוף מקפלים פנימה את הקצפת.

 

ההרכבה:

על כל נשיקת בסיס שטוחה, מזליפים מעט קרם, ניתן לקשט בפרוסת תות, ומניחים נשיקה עם “שפיץ” מעל.

רצוי לאכול תוך מספר שעות על מנת שהנשיקות לא תתרככנה יותר מדי.

 

בברכת המשך חגים שמחים, עד לפעם הבאה, עינת.

יין

שולחן אדום לבן-קרדיטים

עיצוב וסטיילינג- “מתוקתקות-שולחנות אחרים לאירועים”

צילום- אילאיל זיו

 

יום שני, 24 בדצמבר 2012

DIY גרלנדה מעטרות נייר (מנג’טים) ודויילים

 

כפי שהבטחתי ברשומה הקודמת, אני מצרפת הדרכה פשוטה ומקסימה לגרלנדה שיצרתי עבור שולחן קונספט “סתיו” עבור מותק בוטיק סוכר. לפני שאני מתחילה, אני רק אספר לכם, כי בסוף ההדרכה, צירפתי תמונות משולחן קונספט “וינטאג’”  שיצרתי למכירה של פרטי וינטאג’ בחנוכה האחרון- אז אל תפספסו.

את ההדרכה הזאת תירגמתי מבלוג מקסים של בחורה בשם Amy Price שהבלוג שלה מלא ברעיונות ועיצובים קטנים וגדולים שכל אחד יכול ליישם באירועים שלו.ההדרכה נכתבה וצולמה ע”י Andrea Gray Harper .

הגרלנדה הזו יכולה להשתלב בכל אירוע, אפשר להשתמש בדויילים צבעוניים ועטרות נייר מכל הסוגים ומכל הגדלים וכך לתת לה אופי שונה המתאים לכל קונספט של אירוע .

                DIY-Doily-Garland-4-600x400

אז מה צריך (במקרה הנוכחי גרלנדה בצבעי הסתיו):

  • עטרות נייר (מנג’טים) במגוון גדלים וצבעים סתויים
  • דויילים לבנים מנייר
  • חוט (אני השתמשתי בחוט שפגט)
  • מחט עם קוף רחב
  • תה (על מנת לתת לדויילים גוון נוסף)

              DIY-Doily-Garland-1-600x426    

               DIY-Doily-Garland-7-600x746

מלאו סיר במים והכניסו 6 שקיות תה, תנו למים לרתוח ולתה להספג. ככל שתשתמשו ביותר שקיות תה, הצבע יהיה כהה יותר.

               DIY-Doily-Garland-2-600x451 

אחרי כ-10 דקות, לאחר שהמים הפכו לצבע עמוק ועשיר, הכניסו את הדויילים (לאט ובזהירות) לתוך המים.

השאירו את הדויילים מספר דקות בתוך המים- ככל שתשאירו יותר זמן כך הם יעשו כהים יותר אך שימו לב, הם מאוד עדינים ונקרעים בקלות. הוציאו והניחו אותם לייבוש על מגבת מטבח.

              DIY-Doily-Garland-3-600x405 

כאשר הדויילים ייבשו, אפשר להתחיל במלאכת השזירה, השחילו למחט את אורך החוט הרצוי, וקשרו קשר בקצה.

               DIY-Doily-Garland-8-600x527

אפשר לפרוס את עטרת הנייר, או להשאירה כפי שהיא

               DIY-Doily-Garland-9-600x472

  נעצו את עטרות הנייר והדויילים במרכזם בסדר שאתם רוצים

               DIY-Doily-Garland-10-600x400

המשיכו עד שתגיעו לאורך הרצוי וקישרו קשר נוסף בקצה.

                 DIY-Doily-Garland-11-600x422

תהנו!

                 DIY-Doily-Garland-6-600x400

ועכשיו כפי שהבטחתי, תמונות מתוך שולחן הקונספט האחרון שנוצר עבור מכירת פרטי וינטאג’, את כל התמונות צילמה האחת והיחידה אילאיל זיו

 

 קאפקייקס וינטאג' עוגיות חמאה וינטאג'

מוס גבינה מרשמלו תות

מאקרונים מאקרונים

עוגיית חמאה עם ורד שולחן קונספט וינטאג'

 

זהו להפעם, וכפי שכתבה Ernestine Ulmer “החיים אינם ודאיים. איכלו קודם כל קינוח”.

עינת.

יום שבת, 1 בדצמבר 2012

סתיו ברחובות עובר…

 

“בכל העולם נהוג שהסתיו
אפוף מן תוגה מדכדכת.
כי שמש נסתרת מבעד לעב
ועל מדרכות, כדמעות של זהב,
נושרים העלים בשלכת...

אך אצלנו - בצחוק לבבי
מצטחק לו מן סתיו לא- סתווי
(כאחד, שעוד טרם שמע
שסתווים נכנסים לנשמה)
ומציע, במקום נימוקים,
שמש- פז
ושדות ירוקים...”

(יוסי גמזו)

נכון, כשהמילה “סתיו” עולה, אנחנו לא בדיוק חושבים על ישראל-

עצי המייפל האדומים של וורמונט או האפרוריות הקרירה של פריז מצליחים לרגש אותנו הרבה יותר.

בשנים האחרונות אני חשה שינוי קל במגמה ותוהה אם לזקוף את זה לזכות ה”התחממות הגלובלית”

או לזיכרון הקצר שלי. יש יותר משתי עונות בארץ . כשהשמים למעלה עטורי חסידות, ענני הסופה קוראים לנו

להתכנס פנימה, אל החמים  והמיושן, המחבק והבלוי, המחוספס והנוסטלגי.   

1עוגה סתוית 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                            שולחן סתוי 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עלי שלכתקאפקייק סתוי1שולחן סתוידחליליםדחליל     עוגה סתויתצבעי סתיוגרלנדה ממנז'טים     3עוגה סתוית2עוגה סתוית

                                          

אז אם בא לכם אוירה סתוית אמיתית קפצו למותק- בוטיק סוכר להציץ בחלון

ואם אתם רוצים להביא את הסתיו הביתה תצטרכו:

בצק סוכר, צבעי מאכל: ירוק עלים, כתום, חום אגוז, צהוב ביצה, אבקות איבוק: פורסט גרין, ריידינג הוד, חותכני עלים והטבעות,

ובשביל גרלנדת הדויילים והעטרות(מנג’טים) יש מגוון רחב של דויילי ועטרות ובקרוב, אני אעלה רשומה עם הסבר מפורט כיצד להכין גרלנדה כזו.

חלון ראווה סתווי- קרדיטים

עיצוב ומתוקים: מתוקתקות-מתוקים בפרטים הקטנים

צילום:אילאיל זיו

 

למי שעוד לא שמע או צריך תזכורת, אני מזמינה אתכם למכירה מיוחדת…

הזמנה למכירה