ראש השנה ממש בפתח ואיתו ארוחת החג המסורתית. כל שנה, מוציאים את הסרוויסים היפים ומחפשים דרך מקורית ליפות מעט את השולחן. השנה, אספתי עבורכם מספר רעיונות, פשוטים להכנה אך מוסיפים הרבה למראה הכללי של השולחן. הרעיונות , מתבססים על טיפים עליהם אני מקפידה גם כאשר אני מעצבת את שולחנות הקונספט באירועים.
כל עיצוב שולחן, מתחיל בבחירת נושא ופלטת צבעים שמתאימים לו. במקרה הזה, ה"נושא " קיים, ראש השנה, נושא שמביא איתו המון כיוונים לעיצוב: דבש ודבורים, תפוחים, רימונים, דגים, התחלות חדשות (ראש). לכן, נשאר לנו לבחור פלטת צבעים, גם כאן ישנם המון כיוונים: צהוב ולבן, ירוק, אדום ואולי פשוט לבן חגיגי. כל האופציות טובות כל עוד שומרים על אותו צבע בכל האלמנטים בשולחן.
אני אתן כאן דוגמאות שאתם יכולים לשנות בהם את הצבע של האלמנטים לפי הבחירה שלכם.
נתחיל בצלחות שלנו, אני אוהבת בחגים להשתמש בכלים לבנים ורק לתת אלמנט קטן של צבע שמאוד בולט על הרקע הלבן. לדוגמה, הנחת התפוח הירוק במרכז כל צלחת, יחד עם המפית הירוקה מתחת לצלחות והפלייסמט, עושה את העבודה. אפשר כמובן להחליף בתפוח אדום ומפית אדומה או צולחית דבש זהובה.
אפשרות נוספת, סרט צבעוני מתחת לצלחת. כל כך פשוט וכל כך יפה. כמובן שאת צבע הסרט אתם מתאימים לצבע שבחרתם.
העובדה שאני אוהבת לבן לא מונעת מכם להשתולל עם צבעים אחרים. קחו לדוגמה את השולחן המקסים הזה (מתוך כתבה של בניין ודיור). אפשר ליצור שולחן כזה בכל צבע, צריך רק להגיע לחנות "סופי" בשוק הפשפשים או ל"תורכיז" בבית יצחק...
מרכזי שולחן
מרכזי השולחן מושכים לעברם את מלוא תשומת הלב. מצד אחד הם בעלי נוכחות מרובה, מצד שאני, אנחנו רוצים שהאורחים משני צידי השולחן יוכלו לראות אחד את השני וגם שישאר כמובן מקום לאוכל... קחו נקודות אלו בחשבון כאשר אתם עורכים את השולחן. בכל מקרה, חשוב מאוד בעיצוב שולחנות הוא המימד האנכי, אין דבר פחות מחמיא משולחן מלא מגשים המונחים באותו גובה, העין לא יודעת במה להתמקד, אין מימד עומק, אין קומפוזיציה, משעמם. לכן רצוי שיהיה אלמנט מרכזי גבוה במרכז השולחן. אם הארוחה שלכם בנויה ממספר שולחנות, יכול להיות אותו אלנמט במרכז כל שולחן, אם השולחן הוא יחיד וארוך, הייתי בונה מספר אלמנטים במרכז השולחן לאורכו תוך עליה בגובה עד לאמצע השולחן משני הצדדים.
אפשר להשתמש במגוון רחב של צנצנות בגדלים שונים, בצבעים שונים ולשים בתוכם פרחים לבנים או בצבע הנבחר של השולחן
אפשר להכניס צבע ע”י צביעת המים בצבעים שונים או באותו גוון נבחר
או להכניס פירות לתוך אגרטלים גדולים (רצוי כמובן שהפירות יהיו קשורים לחג ולצבע- תפוחים אדומים או ירוקים, רימונים, וכו’) אפשר לשלב את הפירות עם פרחים או עלי כותרת
ישנה אפשרות לעצב את האגרטל עצמו, למשל לכרוך סביבו חבל או לעטוף אותו בבד ולקשור עם סרט יפה. אופציה אחרת לעיטור שמתאימה מאוד בשל היותה דומה מאוד לכוורת היא הטבעה של טקסטורה של ניילון בועות לאריזה. לוקחים ניילון בועות, צובעים בגואש או דיו את הבועות בצבע הרצוי ומצמידים לבריסטול. אחרי שמתייבש,עוטפים את הצנצנת.
מרכזי שולחן לא חייבים להיות אגרטלי פרחים, הם יכולים גם להיות פמוטים מעניינים ומקוריים עם נרות
וכפי שציינתי קודם, אם יש לכם שולחן ארוך , עצבו אותו מנמוך לגבוה
אמנם כאשר אנו מדברים על ארוחות חג אנחנו מתכוונים בעיקר לאוכל אבל הוספתי לכם צו’פר קטן, מפני שגם השתייה חשובה. הנה מספר מתכונים המתאימים לחג:
משקה דבש אלכהולי (כ-12 כוסות)
1/2 ליטר דבש צלול
שקית קטנה של קרח
מיץ מ-10 לימונים (או ליים אם מוצאים)
חופן עלי מנטה
1/2 כוס רום
ערבבו דבש עם 11/2 כוסות מים עד שהדבש נטמע לחלוטין, שימו קרח בקנקן ושפכו פנימה את הדבש, מלאו את הקנקן במים קרים. הוסיפו את מיץ הלימון ואת המנטה, ערבבו והוסיפו רום.
קוקטייל תפוחים (למנה)
ערבבו 1/8 כוס ברנדי תפוחים, כף וחצי קוואנטרו, וכף מיץ לימון
לילדים אפשר לתת את משקה הדבש ללא הרום או לערבב מעט דבש בתוך תה אפרסק קר וכמובן סיידר תפוחים מתוק.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה